Guvernul obliga romanii sa plateasca o taxa ilegala

Guvernul obliga romanii sa plateasca o taxa ilegala
vineri, 2 septembrie 2016 Taxe si impozite

Guvernul incearca printr-un artificiu sa reinstroduca taxa de prima inmatriculare perceputa de Romania cumparatorilor de masini si declarata ilegala pe 9 iunie 2016 de catre Curtea de Justitie a Uniunii Europene. Prin urmare, statul este obligat sa returneze timbrul auto de mediu.

Tocmai de aceea, guvernantii vor ca romanii sa plateasca cinci bani in plus la litrul de carburanti in contul acestei taxe. Exista si propuneri de modificare a impozitului local pe autoturisme.

In opinia reprezentantilor statului trebuie modificata legislatia in conformitate cu principiul "poluatorul plateste", astfel incat cumparatorii de autovehicule sa nu mai plateasca taxa, declarata ilegala de UE, ci aceasta sa fie continuta in pretul carburantilor. Ceea ce inseamna ca la un consum mai mare de carburant platesti mai mult.

Acesti bani vor ajunge in conturile administrate de Ministerul Mediului – autoritate care are de restituit taxele percepute pana acum.

Curtea de Justitie a Uniunii Europene a decis in data de 9 iunie 2016 ca taxa de prima inmatriculare perceputa de Romania cumparatorilor de masini este ilegala din punct de vedere al legislatiei UE, dupa ce Romania a extins-o si la autovehiculele noi pentru a evita discriminarea pentru care mai fusese o data condamnata.

Odata stabilita sursa de finantare, grupul de lucru va stabili si cum si in cat timp vor fi restituite sumele catre cei care le vor revendica.

Taxa nu a fost niciodata incasata in conformitate cu normele UE.

Adrian Vaduva

Sursa: digi24.ro

Foto: pixabay.com

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.