unioncont.ro Web analytics

Guvernul pregateste amnistia fiscala

Guvernul pregateste amnistia fiscala
miercuri, 27 februarie 2019 Economie

Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor Publice, a anuntat ca amnistia fiscala ar putea face parte dintr-un pachet de masuri care va fi prezentat in luna martie.

„Sper ca in luna martie sa putem prezenta in mod public un pachet de masuri, de prevederi, nu stiu, pe diverse zone, ca vorbim de amnistie fiscala, ca vorbim de curatarea capitalului negativ din economie, ca vorbim de, nu stiu, concurenta inca neloiala in piata din Romani, intre diferite companii, pentru ca aceasta este una dintre marile probleme din Romania, ca vorbim de modul in care bancile vor finanta mediul privat dupa discutia pe care o s-o avem astazi si poate modificarile viitoare pe ordonanta 114. Deci vor fi masuri pe care cu siguranta, nu o sa am niciun fel de indoiala ca mediul privat, cu care vom discuta in prealabil, ca sa fie totul foarte clar, va primi cu mare deschidere acest tip de masuri", a anuntat Eugen Teodorovici.

Seful finantelor a mai anuntat si luarea unor masuri de reducere „radicala a termenelor in care se dau avize, autorizatii, acorduri", pentru ca investitia facuta in Romania ajuta inclusiv partea locala.

„Pe zona de mediul privat si azi-noapte am avut o discutie cu domnul viceprim-ministru, ministrul al Dezvoltarii Regionale, domnul Suciu, vizavi de modul in care putem sa lansam, poate chiar saptamana viitoare, poate in maximum doua saptamani, acele finantari pentru zona privata, pentru ceea ce s-a depus la Ministerul Dezvoltarii pe diferite axe. Sunt sume importante, sunt multe sute de proiecte care asteapta semnarea, pentru ca aceasta este o critica pe care o aduc sistemului de stat. Oamenii din administratie trebuie sa coboare in strada, pentru ca, daca tii o companie un an sau luni de zile pana cand dai finantarea, pai trebuie sa schimbe compania, cand ii dai ok-ul, si planul de afaceri, poate nu mai e dispusa sa ia o finantare, poate nu mai exista ca si companie, poate si-a pierdut ceea ce a pus ca si garantie pentru acea linie de finantare. Deci oamenii din administratie trebuie sa se gandeasca foarte bine ce inseamna sa fii un antreprenor privat, ce iti asumi ca si riscuri", a declarat Eugen Teodorovici.

Foto: gov.ro

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.