unioncont.ro Web analytics

Guvernul Romaniei, imprumuturi de 60 de milioane de lei de la banci

Guvernul Romaniei, imprumuturi de 60 de milioane de lei de la banci
marţi, 8 noiembrie 2022 Economie

Ministerul Finantelor a atras, vineri, 60 de milioane de lei de la banci, suplimentar la licitatia de joi, cand a imprumutat 559,8 milioane de lei, la o dobanda de 9,43% pe an, printr-o emisiune de obligatiuni de stat benchmark, cu maturitatea reziduala la 81 de luni, conform informatiilor publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Valoarea nominala a emisiunii suplimentare a fost de 60 de milioane de lei, iar bancile au transmis oferte in valoare de 210 milioane de lei.

Ministerul Finantelor (MF) a planificat, in luna noiembrie 2022, imprumuturi de la bancile comerciale in valoare de 4,2 miliarde de lei, la care se poate adauga suma de 585 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitatiilor de obligatiuni.

Suma totala, de 4,785 de miliarde de lei, este cu 920 de milioane de lei mai mare fata de cea care a fost programata in octombrie, de 3,865 de miliarde lei, si va fi destinata refinantarii datoriei publice si finantarii deficitului bugetului de stat.

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.