unioncont.ro Web analytics

Guvernul se imprumuta din nou de la populatie

Guvernul se imprumuta din nou de la populatie
vineri, 4 octombrie 2019 Economie

Romanii care vor sa investeasca in emisiunile de stat au acum oportunitatea sa o faca. Astfel, luni, 7 octombrie in cadrul Programului Tezaur vor fi lansate noi emisiuni de titluri de stat pentru populatie.

Valoarea nominala a unui titlu este 1 leu. Pentru titlurile cu scadenta la un an dobanda este 3,50%, pentru cele cu scadenta la doi ani dobanda ajunge la 4% iar pentru cele pe 3 ani - 4,5%.

„Programul Tezaur este un program de succes si o dovada clara care certifica acest lucru sunt cei peste 50.000 de romani care au investit mai mult de 2,6 miliarde de lei de la inceputul anului pana in prezent. Prin emisiunile de titluri de stat destinate exclusiv persoanelor fizice, Ministerul Finantelor Publice ofera o alternative sigura de economisire cu dobanzi si maturitati atractive pe care romanii o pot accesa si pe viitor", a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor Publice.

Titlurile de stat pot fi cumparate:

- in perioada 7 - 31 octombrie 2019 de la unitatile operative ale Trezoreriei Statului;

- in perioada 7 - 30 octombrie 2019 prin reteaua de oficii postale ale Companiei Nationale Posta Romana, din mediul urban, iar in perioada 7-29 octombrie 2019 din mediul rural.

Veniturile realizate de persoanele fizice din subscrierea si detinerea de titluri de stat sunt neimpozabile.

Investitorii au posibilitatea anularii subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri doar in perioada de subscriere.

Dobanda este platita la termenele prevazute in prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise in cadrul Programului Tezaur sunt transferabile si se pot rascumpara in avans. In cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transfera mostenitorilor, care prezinta documentele legale care le atesta calitatea.

Emiterea titlurilor de stat pentru populatie va continua pe tot parcursul anului 2019. In fiecare luna perioada de subscriere va fi de trei saptamani, iar maturitatile vor fi stabilite in functie interesul manifestat de investitori.

Foto: gov.ro

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.