Iata posturile dispozibile pentru romanii care vor sa se angajeze

Iata posturile dispozibile pentru romanii care vor sa se angajeze
marţi, 26 iulie 2022 Economie

Peste 41.700 de locuri de munca sunt disponibile la nivel national, cele mai multe pentru muncitori necalificati, potrivit datelor furnizate de agentii economici, informeaza Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

Cele mai multe locuri de munca sunt, potrivit ANOFM, oferite pentru muncitor necalificat la asamblarea si montarea pieselor (3.576), lucrator comercial (2.368) si muncitor necalificat la demolarea cladirilor, captuseli zidarie, placi mozaic, faianta, gresie, parchet (2.023).

Din cele 41.774 locuri de munca vacante declarate de angajatori la agentiile pentru ocuparea fortei de munca, 2.753 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (contabil; programator; inginer in diferite domenii de activitate; consilier/ expert/ inspector/ referent/ economist in economie generala; specialist resurse umane etc.), 7.735 pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale (lucrator comercial; manipulant marfuri; agent servicii client; agent de vanzari; vanzator etc), 10.766 pentru persoanele cu studii profesionale (lacatus mecanic; sudor; confectioner-asamblor articole din textile; conducator auto transport rutier de marfuri; electrician de intretinere si reparatii etc.), restul de 20.520 locuri de munca fiind destinate persoanelor fara studii sau cu studii primare/gimnaziale.

Pe de alta parte, in Spatiul Economic European sunt 520 locuri de munca vacante oferite prin intermediul retelei EURES Romania. Astfel, in

Belgia sunt disponibile 251 locuri de munca pentru ospatar si muncitor necalificat in agricultura, in Olanda - 111 locuri de munca pentru culegator mere si pere, culegator cirese, culegator capsuni, culegator fructe, muncitor in pepiniera de flori in sera, culegator zmeura si legumicultor, in Norvegia - 53 locuri de munca pentru muncitor in productie, sticlar/ slefuitor sticla, sticlar/ artiza sticla si manager instalatii sanitare.

De asemenea, Polonia ofera 32 locuri de munca pentru zidar, muncitor depozit - operator stivuitor, asistent productie, operator masina CNC, lacuitor/vopsitor, strungar/frezor, sudor MIG/MAG sau gaz, lacatus si operator CNC, Germania - 30 locuri de munca pentru sofer camion, curier colete si scrisori, incarcator/ sortator corespondenta, educator/ educatoare, Irlanda - 20 locuri de munca pentru ingrijitor persoane, Finlanda - 14 locuri de munca pentru muncitor in constructii, dulgher si sudor, Malta - 9 locuri de munca pentru coordonator proiecte cercetare si dezvoltare inovare, farmacist, tehnician proiectant, auditor de monitorizare a conformitatii (PART-CAMO), inginer servicii IT, director de departament si proiectant Autocad 2d/3d.

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.