unioncont.ro Web analytics

Inca 410 milioane de lei imprumutati de Ministerul Finantelor de la bancile comerciale

Inca 410 milioane de lei imprumutati de Ministerul Finantelor de la bancile comerciale
joi, 21 februarie 2019 Economie

Nicio saptamana fara imprumuturi pentru Ministerul Finantelor. Astfel, joi, bancile comerciale au acordat MFP 410 milioane de lei la o dobanda de 4,27% pe an, printr-o emisiune de obligatiuni de stat benchmark cu o maturitate reziduala de 52 de luni.

Conform informatiilor oferite de Banca Nationala a Romaniei, volumul total al cererii a fost de 682 milioane de lei, in conditiile in care valoarea nominala a emisiunii a fost de 300 milioane de lei.

Vineri este programata o licitatie suplimentara, prin care statul vrea sa atraga inca 45 de milioane de lei la randamentul stabilit luni.

Pentru februarie, Ministerul condus de Eugen Teodorovici a planificat imprumuturi de la bancile comerciale de 1,9 miliarde de lei, din care 400 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont si 1,5 miliarde de lei prin redeschiderea unor emisiuni de obligatiuni de stat, la care se poate adauga suma de 225 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitatiilor de obligatiuni.

Fata de luna ianuarie, imprumuturile programate de MFP sunt mai mici cu un miliard de lei. Sumele vor fi destinate refinantarii datoriei publice si finantarii deficitului bugetului de stat.

Foto: gov.ro

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.