unioncont.ro Web analytics

Indicele Bloomberg Barclays Global Aggregate include si titlurile de stat ale Romaniei

Indicele Bloomberg Barclays Global Aggregate include si titlurile de stat ale Romaniei
joi, 3 septembrie 2020 Economie

In indicele Bloomberg Barclays Global Aggregate au fost incluse titlurile de stat in moneda locala ale Romaniei, Columbiei si Peru-ului din 1 septembrie. Bloomberg Barclays Global Aggregate este unul dintre cei mai urmariti indici la nivel global de catre administratorii de fonduri de obligatiuni, informeaza BVB.

Potrivit Bloomberg, in urma acestei decizii un numar de 39 de obligatiuni cu o valoare de piata de 138,5 miliarde de dolari vor reprezenta echivalentul a 0,2% din Global Aggregate Index si 0,5% din Global Treasury Index.

„Acest lucru va face ca, in perioada urmatoare, fondurile pasive care urmaresc acest indice sa-si indreptate o parte din investitii catre titlurile de stat denominate in lei. Potrivit calculelor Bloomberg, analistii se asteapta ca 1,4 miliarde de dolari sa se indrepte spre titlurile de stat ale Romaniei denominate in lei. Indirect, probabil ca acest lucru va influenta si cotatiile titlurilor de stat listate la Bursa de la Bucuresti", estimeaza BVB.

In luna septembrie a anului trecut, agentia FTSE Russell, liderul mondial de clasificare a indicilor bursieri, a decis promovarea pietei de capital Romania de la statutul de piata de frontiera la cel de piata emergenta. Decizia va intra in vigoare odata cu revizuirea semi-anuala din septembrie 2020.

Foto: pixabay.com

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.