unioncont.ro Web analytics

Indicele ROBOR la trei luni isi continua cresterea

Indicele ROBOR la trei luni isi continua cresterea
miercuri, 25 aprilie 2018 Economie

Vesti tot mai proaste pentru romanii care au credinte in lei cu dobanda variabila. ROBOR la trei luni, indicele bancar in functie de care se calculeaza costul creditelor in lei cu dobanda variabila a ajuns la 2,28%, cea mai vare valoarea din octombrie 2014, conform datelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

Si ceilalti indicatori ROBOR au crescut. Astfel, la 6 luni, folosit pentru calculul dobanzilor la creditele ipotecare a atins valoarea de 2,52%, de la nivelul de 2,49%. Totodata, care reprezinta rata dobanzii platita la creditele in lei atrase de catre bancile comerciale de la alte banci comerciale, a urcat pana la 2,57%, iar indicele ROBOR la 12 luni a ajuns marti la 2,62.

Conform datelor BNR, la inceputul acestui an, ROBOR la trei luni era de 2,05% in perioada similara a anului trecut indicatorul era la 0,87%.

ROBOR reprezinta rata medie a dobanzii la care bancile romanesti se imprumuta intre ele in lei. Indicele se stabileste zilnic de BNR ca medie aritmetica a cotatiilor practicate de zece banci selectate de Banca Nationala.

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.