unioncont.ro Web analytics

Investitorii romani pot achizitiona tiluri de stat Tezaur

Investitorii romani pot achizitiona tiluri de stat Tezaur
sâmbătă, 30 octombrie 2021 Economie

Romanii care vor sa investeasca pot achizitiona titluri de stat. Astfel, din 1 noiembrie, ministerul Finanţelor emite 3 noi emisiuni de titluri de stat in cadrul Programului Tezaur, cu maturitaţi de 1, 3 si 5 ani si dobanzi de 3,75%, 4,25%, 4,65%.

Potrivit reprezentatilor institutiei, titlurile de stat au valoare nominala de 1 leu si sunt in forma dematerializata.

Titlurile de stat pot fi cumparate intre 1 si 24 noiembrie 2021 de la unitaţile Trezoreriei Statului, intre 1 si 23 noiembrie 2021 pentru mediul urban si intre 1 si 22 noiembrie 2021 pentru mediul rural, prin Compania Naţionala Posta Romana.

Dobanda este anuala, platibila la termenele prevazute in prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise in cadrul Programului Tezaur sunt transferabile si se pot rascumpara in avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri in cadrul unei emisiuni.

Investitorii au posibilitatea anularii subscrierilor deja efectuate doar in perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au implinit varsta de 18 ani la data efectuarii subscrierii.Veniturile obţinute din investirea in oferta de economisire lansata de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile.

Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor in calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar si refinanţarea datoriei publice.

Foto: pixabay.com

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.