unioncont.ro Web analytics

ITM, amenzi de peste 200.000 pentru munca nedeclarata

ITM, amenzi de peste 200.000 pentru munca nedeclarata
luni, 20 iunie 2022 Economie

Inspectoratul Teritorial de Munca Bucuresti (ITM) a aplicat amenzi de peste 200.000 lei in urma controalelor derulate la firme care prestau activitati de paza, conform ITM.

"In data de 03.06.2022, inspectorii de munca, din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca Bucuresti, impreuna cu lucratorii din cadrul Politiei Romane, au desfasurat actiuni de control la firme care prestau activitati de paza, avand obiectiv prioritar identificarea si combaterea cazurilor de munca nedeclarata. Numai la o singura societate, au fost identificate un numar de 22 persoane, pentru care angajatorul nu a transmis elementele contractelor individuale de munca in registrul general de evidenta al salariatilor. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 220.000 lei", precizeaza sursa citata.

Controalele de acest tip se incadreaza in strategia de actiune a ITM Bucuresti privind combaterea muncii nedeclarate, subliniaza sursa citata.

Foto: pixabay.com

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.