unioncont.ro Web analytics

la 32.826 solicitari au fost inregistrate in aplicatia „Afla la ce fond de pensii esti!”

la 32.826 solicitari au fost inregistrate in aplicatia „Afla la ce fond de pensii esti!”
miercuri, 19 august 2020 Economie

Romanii au la dispozitie aplicatia „Afla la ce fond de pensii esti!" pusa la dispozitie de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF). Iar in primul semestru au fost inregistrate la 32.826 solicitari, cu aproximativ 26% comparativ cu perioada similara din 2019, la 32.826 solicitari conform ASF.

„Aceasta evolutie reflecta, pe de-o parte, interesul in crestere al participantilor fata de sistemul fondurilor de pensii administrate privat, denumit generic Pilonul II, iar pe de alta parte evidentiaza utilitatea acestei aplicatii, pusa la dispozitia consumatorilor pe www.asfromania.ro, prin intermediul careia participantii pot identifica fondul de pensii la care contribuie.
In intervalul de referinta mentionat a fost constatata a scadere cu aproape 60% a numarului de interogari efectuate de catre acelasi consumator (aplicatia poate fi interogata de acelasi consumator, de câte ori doreste, efectul fiind dublarea/triplarea numarului de cereri adresate administratorilor", potrivit sursei citate.

Diminuarea numarului cererilor de revenire se datoreaza suportului proactiv oferit consumatorilor, prin intermediul Call Center-ului ASF, comunicarii directe cu solicitantii (prin prezenta la sediul ASF), precum si gradului mare de acuratete a informatiilor oferite intr-un timp scurt de raspuns (timpul mediu de apel - sub 3 minute).

Toti administratorii fondurilor de pensii administrate privat au respectat termenul de 10 zile alocat solutionarii cererilor de informatii privind apartenenta la Pilonul II inregistrate in aplicatia "Afla la ce fond de pensii esti!". Media timpului de raspuns pentru solicitarile solutionate a fost de aproximativ 4 zile, in perioada de referinta.

ASF este autoritatea nationala, infiintata in anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobata prin Legea 113/2013, pentru reglementarea si supravegherea pietelor asigurarilor, a pensiilor private, precum si a pietei de capital. ASF contribuie la consolidarea cadrului integrat de functionare a celor trei sectoare, care insumeaza peste 10 milioane de participanti.

Foto: pixabay.com

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.