unioncont.ro Web analytics

Lansare moneda din aur cu tema „200 de ani de la nasterea lui Vasile Alecsandri”

Lansare moneda din aur cu tema „200 de ani de la nasterea lui Vasile Alecsandri”
joi, 16 decembrie 2021 Economie

Din 20 decembrie Banca Nationala a Romaniei va lansa in circuitul numismatic o moneda din aur cu tema 200 de ani de la nasterea lui Vasile Alecsandri.

Conform reprezentantilor BNR, moneda are o valoare nominala de 100 de lei, forma rotunda, diametru de 21 mm, o greutate de 6,452 g si cant zimtat.

Aversul monedei reda cladirea Teatrului National din Iasi, la inceputul secolului al XX-lea, inscriptia in arc de cerc "ROMANIA", anul de emisiune "2021", stema Romaniei si valoarea nominala "100 LEI".

Reversul monedei prezinta portretul, numele si semnatura lui Vasile Alecsandri si anii intre care a trait acesta "1821" si "1890".

Potrivit sursei amintite, monedele din aur, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare redactate in limbile romana, engleza si franceza. Brosurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului BNR si casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din aur este de 5.000 piese, iat pretul de vanzare este de 2.300 lei, exclusiv TVA, inclusiv brosura de prezentare.

Monedele din aur cu tema 200 de ani de la nasterea lui Vasile Alecsandri au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei, iar lansarea in circuitul numismatic se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Constanta, Dolj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

Foto: bnr.ro

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.