Lovitura pentru romanii care au depozite bancare

Lovitura pentru romanii care au depozite bancare
joi, 8 decembrie 2016 Noutati legislative

Romanii care au depozite bancare trebuie sa stie ca de la 1 ianuarie 2017 vor trebui sa achite contributia pentru asigurarile de sanatate (CASS) la dobanzile pe care le obtin. Aceasta masura se regaseste in noul Cod Fiscal.

Contributia pentru sanatate se va aplica si la veniturile obtinute din investitii, din salarii si activitati independente, potrivit wall-street.ro.

Toate veniturile obtinute din chirii, dividende, castiguri de capital, dar si deponentii care incaseaza dobanzi la depozitele bancare vor fi taxate potrivit noului Cod Fiscal.

Ceea ce inseamna ca orice roman care obtine venituri din chirii, depozite bancare, dividende, castig de capital din investitii pe bursa sau alte venituri va datora contributia la sanatate individuala de 5,5%, care se va percepe pe langa cea retinuta la sursa de venituri din salarii sau activitati independente.

Desi impunerea CASS pentru toate veniturile din investitii, justificata de extinderea bazei de calcul, este prevazuta in noul Cod Fiscal si a fost dezbatuta din vara anului 2015 si adoptata in Parlament, exista inca o serie de neclaritati in ceea ce priveste aplicarea contributiilor de sanatate pe toate categoriile de investitii, modul de calcul al plafonului, etc.

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.