Marcel Ciolacu anunta modificari pentru Sistemul RO e-Transport

Marcel Ciolacu anunta modificari pentru Sistemul RO e-Transport
marţi, 7 mai 2024 Economie

Premierul Marcel Ciolacu a declarat ca Guvernul va adopta o ordonanta de urgenta destinata optimizarii functionarii Sistemului RO e-Transport. Ordonanta va include observatii si sugestii venite din partea mediului de afaceri privat. Premierul a subliniat ca implementarea acestor noi reglementari va contribui la cresterea veniturilor bugetare.

"In domeniul fiscal aprobam o ordonanta de urgenta preluand observatiile mediului privat de a optimiza functionarea Sistemului RO e-Transport. Corelam si normele de aplicare a Codului fiscal cu obligatia firmelor de a transmite factura electronica prin sistemul RO e-Factura. Sunt convins ca aplicarea noilor prevederi va insemna un plus tot mai insemnat la veniturile bugetului. Deja avem o crestere cu 19% a veniturilor in primul trimestru", a punctat seful Guvernului, la inceputul sedintei.

Premierul a anuntat, de asemenea, ca activitatea Institutului de Cercetari pentru Inteligenta Artificiala, aflat sub egida Academiei Romane, va fi restructurata.

"Discutam azi si despre tehnologiile avansate. Regandim activitatea Institutului de Cercetari pentru Inteligenta Artificiala din subordinea Academiei Romane. Romania are un potential urias in domeniul IT si putem face din inteligenta artificiala un suport al modernizarii statului", a precizat Ciolacu.

Foto: gov.ro

Adriana Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.