unioncont.ro Web analytics

Marii contribuabili, sub lupa ANAF

Marii contribuabili, sub lupa ANAF
luni, 25 octombrie 2021 Taxe si impozite

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a demarat 100 de actiuni de control la operatori economici, pentru a verifica modul de conformare in ceea ce priveste conectarea tuturor aparatelor de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic, a anuntat agentia.

La operatorii economici unde au fost finalizate verificarile, inspectorii ANAF au constatat ca 87% dintre acestia s-au conformat, iar pentru ceilalti, care nu au realizat conectarea, au fost aplicate sanctiuni contraventionale, conform legislatiei in vigoare.

"Reamintim operatorilor economici ca termenul limita pentru conectarea caselor de marcat la serverul ANAF este data de 30 noiembrie 2021. Acest termen nu va fi prelungit", subliniaza reprezentantii ANAF.

Conform sursei citate, actiunile de control derulate de ANAF avand aceasta tematica vor continua in perioada urmatoare atat in scopul prevenirii si combaterii evaziunii fiscale, cat si pentru a asigura un mediu concurential corespunzator.

Foto: pixabay.com

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.