Ministerul Agriculturii lanseaza platile subventiilor pentru sectorul vegetal si zootehnic in contextul crizei din Ucraina

Ministerul Agriculturii lanseaza platile subventiilor pentru sectorul vegetal si zootehnic in contextul crizei din Ucraina
miercuri, 15 mai 2024 Economie

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a anuntat ca platile pentru subventiile destinate sectorului vegetal si sectorului zootehnic vor incepe in jurul datei de 15 mai.

Fermierii din sectorul vegetal vor primi o subventie de 100 de euro pe hectar, menita sa ii sprijine in contextul crizei cauzate de situatia din Ucraina. De asemenea, subventiile vor fi acordate si pentru sectoarele suin si avicol, la o valoare de 100 de euro pe unitatea de vita mare (UVM) pentru capacitatea de productie mentinuta in conditii minime de bunastare.

Aceasta masura vine ca parte a eforturilor MADR de a sustine agricultura romaneasca intr-o perioada de provocari economice si geopolitice semnificative. Subventiile sunt menite sa compenseze pierderile suferite de fermieri si sa asigure continuitatea si stabilitatea productiei agricole si zootehnice in Romania.

"Asa cum am promis, fermierii vor primi 100 euro/hectar, respectiv 100 euro pentru UVM la porc si pasare. Fermierii vor primi acesti bani chiar daca plafonul estimat initial pentru plata despagubirilor va fi depasit. In acest sens avem in vedere o suplimentare a bugetului, pentru a asigura cuantumul de 100 de euro tuturor beneficiarilor eligibili", a declarat ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

Platile vor fi efectuate de centrele judetene ale APIA catre toti beneficiarii eligibili, imediat dupa aprobarea suplimentarii bugetului necesar.

Foto: pixabay.com

Adriana Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.