Ministerul de Finante le da o veste buna angajatorilor

Ministerul de Finante le da o veste buna angajatorilor
marţi, 25 octombrie 2016 Taxe si impozite

Ministerul Finantelor Publice da o mana de ajutor tinerilor aflati in cautarea unui loc de munca. Astfel, firmele vor putea deduce cheltuielile cu cu pregatirea profesionala a tinerilor. Masura a fost anuntata chiar de Anca Dragu, ministrul Finantelor Publice, in cadrul Topului National al Firmelor Private din Romania, eveniment organizat de Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), in parteneriat cu Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA).

Anca Dragu a subliniat ca vor intra in categoria cheltuielilor fiscale atat banii care sunt folositi cu formarea profesionala si cu salarizarea profesionistilor care vin sa pregateasca un tanar, cheltuielile de cazare si de masa pentru acesti tineri, cat si cele pe care angajatorul ele are cu echipamentele necesare pregatirii profesionale.

„Foarte important este domeniul de pregatire profesionala. Este important in special pentru dumneavoastra (antreprenorii — n.r.) ca si angajator dar si pentru absolventi, pentru tinerii absolventi de liceu. Pentru sustinerea invatamantului si o mai buna pregatire profesionala a tinerilor propunem acordarea de facilitati societatilor interesate de programe de calificare profesionala", a spus Dragu.

Ministrul Finantelor a precizat ca Executivul vrea ca tinerii sa aiba acces mai usor la o pregatire aplicata.

Adrian Vaduva

Foto: pixabay.com

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.