unioncont.ro Web analytics

Ministerul Finantelor continua sa se imprumute

Ministerul Finantelor continua sa se imprumute
luni, 11 octombrie 2021 Economie

Alte 400 milioane de lei au ajuns luni, 18 octombrie, de la banci in conturile Ministerului Finantelor, printr-o emisiune de obligatiuni de stat de tip benchmark, cu o maturitate reziduala la 72 de luni, la un randament mediu de 4,49% pe an, potrivit Bancii Nationala a Romaniei (BNR).

Valoarea nominala a emisiunii de luni a fost de 400 de milioane de lei, iar bancile au subscris 581 milioane de lei.

Marti este programata o licitatie suplimentara prin care statul vrea sa atraga inca 60 de milioane de lei la randamentul stabilit luni pentru obligatiuni.

Ministerul Finantelor (MF) a planificat, in luna octombrie 2021, imprumuturi de la bancile comerciale de 5 miliarde de lei, din care 800 de milioane de lei prin doua emisiuni de certificate de trezorerie cu discont si 4,2 miliarde de lei prin noua emisiuni de obligatiuni de stat.

La acestea se poate adauga suma de 630 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitatiilor de obligatiuni.

Suma totala, de 5,6 miliarde de lei, este cu 1,2 miliarde de lei peste cea de 4,405 miliarde lei programata pentru septembrie 2021 si va fi destinata refinantarii datoriei publice si finantarii deficitului bugetului de stat.

Foto: pixabay.com

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.