unioncont.ro Web analytics

Ministerul Finantelor, imprumuturi de 635,55 milioane de lei de la banci

Ministerul Finantelor, imprumuturi de 635,55 milioane de lei de la banci
vineri, 8 februarie 2019 Economie

Ministerul Finantelor a imprumutat 635,55 milioane de lei de la banci la o dobanda de 4% pe an, printr-o emisiune de titluri de stat cu o maturitate reziduala de 2,7 ani.

Potrivit MFP, investitorii au depus oferte care depasesc de 4 ori suma anuntata pentru licitatie, in conditiile in care volumul total al cererii a fost de 1,2 miliarde de lei. Valoarea nominala a emisiunii de joi a fost de 300 milioane de lei.

„Nivelurile acceptate ale randamentelor s-au situat sub nivelul existent in piata secundara", a anuntat Ministerul Finantelor Publice.

MFP a planificat, in februarie 2019, imprumuturi de la bancile comerciale de 1,9 miliarde de lei, din care 400 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont si 1,5 miliarde de lei prin redeschiderea unor emisiuni de obligatiuni de stat, la care se poate adauga suma de 225 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitatiilor de obligatiuni.

Fata de luna ianuarie, imprumuturile programate de MFP sunt mai mici cu un miliard de lei. Sumele vor fi destinate refinantarii datoriei publice si finantarii deficitului bugetului de stat.

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.