unioncont.ro Web analytics

Model declarativ SAF-T a fost actualizat

Model declarativ SAF-T a fost actualizat
marţi, 10 august 2021 Economie

Conform Agentiei Nationale de Administrare Fiscala model declarativ SAF-T contine noi elementele obligatorii si optionale incorporabile. ANAF a publicat un set de documente care aduc clarificarile necesare.

Potrivit institutiei, la inceputul lunii august, aceste documente au fost actualizate si completate cu programul de validare si un fisier de test, menite sa faciliteze implementarea functionalitatilor necesare de catre dezvoltatorii de soft.

De asemenea, au fost puse instructiuni de utilizare pentru contribuabili a Modulului Validator (DUKValidator) - asistenta contribuabili pentru pregatirea Declaratiilor Informative D406 si D406T - Fisierul standard de control fiscal (SAF-T) si Ghidul Contribuabilului pentru pregatirea si depunerea Declaratiei Informative D406, versiunea din 6 august 2021.

Din prisma aspectelor legislative aferente SAF-T, ANAF mentioneaza ca, la momentul actual, draftul "Ghidul contribuabilului pentru pregatirea si depunerea declaratiei SAF-T" include aspecte legate de cadrul legal, obligatii si contraventii, ce se intentioneaza a fi preluate la nivelul legislatiei.

"Subliniem faptul ca informarile cu privire la specificatiile tehnice au fost realizate succesiv, in functie de etapele proiectului si de eventualele actualizari ale acestora, astfel incat contribuabilii sa fie permanent la curent cu cele mai recente versiuni ale documentatiei tehnice. Asiguram, si pe aceasta cale, toate partile interesate de intreaga noastra implicare pentru o implementare eficienta a SAF-T, precum si de faptul ca toate aspectele legislative le vor fi comunicate in timp util",conform sursei amintite anterior.

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.