Modificari importante ale Codului Fiscal in 2017

Modificari importante ale Codului Fiscal in 2017
miercuri, 30 noiembrie 2016 Taxe si impozite

In 2017, Codul Fiscal va avea o serie de modificari importante. Pe langa faptul ca profitul reinvestit va fi scutit de impozitare pe termen nelimitat si nu doar pana la 31 decembrie 2016 cum era pana acum, apar noi tipuri de venituri neimpozabile, iar Registrul Operatorilor Intracomunitari dispare.

Limita capitalului social va scadea de la 25.000 euro la 10.000 euro pentru care microintreprinderile pot opta pentru plata impozitului pe profit. Microintreprinderile care au capital social de 25.000 euro si au optat pentru plata impozitului pe profit isi mentin statutul de platitor de impozit pe profit si dupa intrarea in vigoare a acestor prevederi, chiar daca nivelul capitalului se reduce pana la noua limita de 10.000 de euro. Si microintreprinderile existente pot opta pentru impozitul pe profit si microintreprinderile existente, care au, sau isi majoreaza capitalul social pana la noua limita de 10.000 euro, similar persoanelor juridice romane nou infiintate.

Alte venituri neimpozabile

In categoria veniturilor pentru care nu se va plati impozit vor intra din 2017 bursele, premiile si alte drepturi sub forma de cazare, masa, transport, echipamente de lucru/protectie si altele asemenea, primite de elevi pe parcursul invatamantului profesional si tehnic.

Formulare eliminate pentru unele categorii de venituri

Platitorii de venituri cu retinere la sursa din salarii, drepturi de proprietate intelectuala, pensii, arendare, asocierea unei persoane fizice cu o persoana juridical, nu vor mai depune in anul urmator formularul 205 pentru aceste categorii de venituri.

Se vor abroga toate prevederile referitoare la Registrul Operatorilor Intracomunitari, codul de TVA al tuturor persoanelor impozabile inregistrate in scopuri de TVA fiind valid, in mod implicit, in VIES.

Sursa: romaniatv.net

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.