unioncont.ro Web analytics

Moneda aniversara lansata de BNR

Moneda aniversara lansata de BNR
marţi, 21 noiembrie 2017 Economie

S-au implinit 160 de ani de la introducerea iluminatului public cu petrol lampant in Bucuresti, iar Banca Nationala a Romaniei (BNR) marcat momentul prin lansarea in circuitul numismatic a unei monede din tombac cuprat.

Valoarea nominala a monedei este de 1 leu, are forma rotunda, cant zimtat, un diametru de 37 milimetri si o greutate de 23,5 grame.

Tirajul pentru aceasta emisiune este de 250 de monede din tombac cuprat. Pretul sau de vanzare este de 100 lei fara TVA si include si inclusiv brosura de prezentare,.

Aversul monedei prezinta un instantaneu bucurestean de epoca, inscriptia in arc de cerc „ROMANIA", stema Romaniei, valoarea nominala „1 Leu" si anul de emisiune „2017".

Reversul monedei reda o imagine de epoca a garii Filaret, inscriptiile „INTRODUCEREA ILUMINATULUI PUBLIC CU PETROL LAMPANT IN BUCURESTI" si „160ANI".

Monedele din tombac cuprat, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare redactate in limbile romana, engleza si franceza. Brosurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului BNR si casierului central.

BNR precizeaza ca monedele din tombac cuprat dedicate implinirii a 160 de ani de la introducerea iluminatului public cu petrol lampant in Bucuresti au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei. Lansarea in circuitul numismatic a acestor monede din tombac cuprat se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.