Moneda din argint '150 de ani de la nasterea lui Petre Antonescu

Moneda din argint '150 de ani de la nasterea lui Petre Antonescu
luni, 4 septembrie 2023 Economie

Banca Nationale a Romaniei a anuntat ca incepand cu data de 4 septembrie 2023, va fi lansata o moneda din argint cu tema "150 de ani de la nasterea lui Petre Antonescu" in circuitul numismatic.

Aversul monedei va prezenta Arcul de Triumf din Bucuresti, o creatie a arhitectului Petre Antonescu, avand inscriptia "ROMANIA" dispusa intr-un arc de cerc, anul emisiunii "2023", stema Romaniei si valoarea nominala "10 LEI". Pe reversul monedei se va regasi portretul lui Petre Antonescu, numele sau si anii in care a trait, respectiv "1873" si "1965".

Conform sursei citate, monedele din argint vor fi ambalate in capsule de metacrilat transparent si vor fi insotite de brosuri de prezentare si certificate de autenticitate redactate in limbile romana, engleza si franceza. Pe certificatele de autenticitate vor fi semnaturile guvernatorului BNR si ale casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din argint va fi de 5.000 de exemplare, iar pretul de vanzare al monedei este de 490,00 lei, exclusiv TVA, si va include brosura de prezentare si certificatul de autenticitate.

Este important de mentionat ca monedele din argint cu tema "150 de ani de la nasterea lui Petre Antonescu" vor avea putere circulatorie pe teritoriul Romaniei. Lansarea acestor monede in circuitul numismatic va fi efectuata prin intermediul sucursalelor regionale ale Bancii Nationale a Romaniei, situate in Bucuresti, Cluj, Constanta, Dolj, Iasi si Timis.

Foto: bnr.ro

Adriana Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.