Moneda din aur dedicata implinirii a 20 de ani de parteneriat strategic Romania-SUA lansata de BNR

Moneda din aur dedicata implinirii a 20 de ani de parteneriat strategic Romania-SUA lansata de BNR
miercuri, 5 iulie 2017 Economie

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a lansat in circuitul numismatic o moneda din aur dedicata implinirii a 20 de ani de parteneriat strategic intre Romania si Statele Unite ale Americii.

Moneda are forma rotunda, diametru de 21 mm, greutate de 6,452 grame si cant zimtat.

Aversul monedei prezinta imaginea Podului de la Cernavoda, reprezentare simbolica a comunicarii si a parteneriatului, inscriptia „ROMANIA", stema Romaniei, valoarea nominala „100 LEI" si anul de emisiune „2017".

Reversul monedei reda o reprezentare partiala a Statuii Libertatii de la New York si inscriptia „PARTENERIATUL STRATEGIC ROMANIA — STATELE UNITE ALE AMERICII — 1997".

Monedele din aur, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de certificate de autenticitate a emisiunii redactate in limbile romana, engleza si franceza, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului BNR si casierului central.

Tirajul pentru aceasta emisiune, conform informatiilor oferite de BNR, este de 250 de monede din aur.

Monedele din aur dedicate implinirii a 20 de ani de parteneriat strategic intre Romania si Statele Unite ale Americii au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.

Lansarea in circuitul numismatic a acestor monede din aur se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

Pretul de vanzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv certificatul de autenticitate, este de 1.685 de lei.

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.