Noi motive de bucurie pentru firme. Iata ce se intampla cu profitul reinvestit

Noi motive de bucurie pentru firme. Iata ce se intampla cu profitul reinvestit
miercuri, 26 octombrie 2016 Taxe si impozite

Scutirea de impozit a profitului reinvestit valabila pana la sfarsitul acestui an va deveni permanenta. Anca Dragu, ministrul Finantelor Publice, a anuntat ca masura extinderii scutirii de impozit a profitului reinvestit pe o perioada nedeterminata.

Scutirea de impozit a profitului reinvestit pe o perioada nedeterminata va fi aprobata de catre Ministerul Finantelor Publice (MFP) in una-doua saptamani.

„Avem deja un pachet consistent pe care l-am discutat si pe care il vom aproba in una-doua saptamani prin care dorim sa extindem aceasta facilitate, respectiv scutirea de impozit a profitului reinvestit. Dorim sa o extindem pe o perioada nedeterminata pentru a aduce aceasta predictibilitate fiscala astfel incat dumneavoastra (antreprenorii n.r.) sa stiti ca si anul viitor si in 2017, 2018, 2019 veti putea beneficia de aceasta facilitate si va veti putea face un plan de afaceri avand ca input aceste informatii privind fiscalitatea in Romania. Asadar oferim contribuabililor care investesc in active precum echipamente tehnologice, calculatoare si echipamente periferice programe informatice, o continuitate in activitatea economica", a declarat ministrul Finantelor Publice.

Potrivit acesteia, IMM-urile reprezinta 90% din firmele din Romania si contribuabili semnificativi pentru bugetul statului.

Scutirea de impozit a profitului reinvestit era valabila pana la sfarsitul acestui an. Agentii economici sunt scutiti integral de la plata impozitului pentru profitul reinvestit in echipamente tehnologice, respectiv masini, utilaje si instalatii de lucru.

Adrian Vaduva

Foto: pixabay.com

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.