unioncont.ro Web analytics

Numarul de autovehicule noi achizitionate de romani, in crestere

Numarul de autovehicule noi achizitionate de romani, in crestere
marţi, 7 iunie 2022 Economie

Numarul de autovehicule noi inmatriculate in luna mai a crescut cu fata de acelasi interval din 2021. Conform unei analize preliminare publicata de Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), pe baza datelor Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) peste 12.000 de autovehicule noi (autoturisme, vehicule comerciale de marfa, de persoane si speciale) au fost inmatriculate in perioada mentionata.

Din totalul celor 12.125 de autovehicule inmatriculate, 10.198 de unitati au fost autoturisme, a caror crestere raportat la perioada de referinta este de 24%.

Conform sursei citate, topul primelor cinci marci, in luna mai, este condus de Dacia - cu 2.991 de unitati, urmata de Toyota (962), Ford (862), Skoda (703) si Hyundai (639).

La nivelul intervalului ianuarie - mai 2022, autoturismele noi consemneaza o crestere de 32,9% a numarului de inmatriculari.

In acelasi timp, autoturismele rulate, cu cele 135.275 de unitati inmatriculate in primele cinci luni din acest an, au inregistrat un recul de 19% comparativ cu perioada similara din anul precedent.

In ceea ce priveste inmatricularile de vehicule comerciale noi (LCV, HCV, Minibus si Bus, precum si vehicule speciale), exista un volum de 1.927 de unitati inregistrat in luna mai a acestui an, cu 2,2% mai mic in comparatie cu aceeasi luna din 2021, si un volum de 8.694 de unitati consemnat in cele cinci luni ale anului curent (-8,2% vs perioada similara a anului trecut).

Pe de alta parte, vehiculele comerciale rulate au inregistrat o variatie negativa de 23%, de la an la an.

In cazul motociclurilor (motociclete, scutere, ATV) noi, din ianuarie si pana in mai, datele oficiale arata o crestere de 20,4% a inmatricularilor, comparativ cu primele cinci luni ale anului trecut.

Foto: pixabay.com

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.