unioncont.ro Web analytics

O noua borna istorica pentru ROBOR la trei luni

O noua borna istorica pentru ROBOR la trei luni
joi, 21 iunie 2018 Economie

In ultimele luni, valoarea indicelui ROBOR la trei luni, a crescut constant, ajungand la 2,95% pe an, iar acest lucru ii ingrijoreaza din cale afara pe romanii care au creditelor in lei. Este cel mai ridicat nivel in ultimii trei ani si opt luni a acestui indice, conform datelor oferite de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Pe 3 octombrie 2014, indicele ROBOR la trei luni avea o valoarea mai mare de 2,98% pe an.

Inceputul lui 2018, ROBOR la 3 luni se situa la 2,05%, iar in ianuarie 2017, valoarea sa era de 0,9%. ROBOR la 3 luni s-a triplat in 2018 fata de 2017.

In schimb, ROBOR la 6 luni utilizat in calculul dobanzilor la creditele ipotecare, valoarea sa a ramas neschimbata, adica 3,07%.

Indicele ROBOR la 9 luni, care reprezinta rata dobanzii platita la creditele in lei atrase de catre bancile comerciale de la alte banci comerciale pentru o perioada de noua luni, si-a pastrat valoarea de 3,12% pe an. Iar indicele ROBOR la 12 luni, a ramas la 3,17% pe an.

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.