unioncont.ro Web analytics

O noua valoarea istorica atinsa de indicele ROBOR

O noua valoarea istorica atinsa de indicele ROBOR
joi, 24 mai 2018 Economie

Indicele ROBOR creste in ultima perioada la fel precum Fat Frumos din povestile nemuritoare. Iar evolutia sa le da mari batai de cap romanilor care au la banci credite in lei cu dobanda variabila. Astfel, indicele ROBOR la trei luni in functie de care se calculeaza costul creditelor in lei cu dobanda variabila a atins pragul de 2,79% pe an, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR). La inceputul anului ROBOR la trei luni avea o valoare de 2,05% in, iar in 2016, indicatorul era la 0,91% pe an.

Indicele la ROBOR la 6 luni, utilizat in calculul dobanzilor la creditele ipotecare, acesta urcat la 2,92%,. Iar, ROBOR la noua luni, care reprezinta rata dobanzii platita la creditele in lei atrase de bancile comerciale de la alte banci comerciale, a crescut cu 0,4 puncte procentuale, la 2,98% pe an, iar indicele ROBOR la 12 luni a urcat la 3,03% pe an, de la 3,01% pe an, miercuri.

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.