unioncont.ro Web analytics

Oportunitate pentru somerii romani: au de ales din peste 22.000 de locuri de munca vacante

Oportunitate pentru somerii romani: au de ales din peste 22.000 de locuri de munca vacante
miercuri, 14 iulie 2021 Economie

Un numar de 22.191 de locuri de munca vacante la nivel national sunt inregistrate in evidentele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), potrivit datelor furnizate de agentii economici.

Cele mai multe locuri de munca sunt oferite pentru: lucrator comercial (1.386 de pozitii vacante); muncitor necalificat la asamblarea si montarea pieselor (1.297 de pozitii vacante); muncitor necalificat la demolarea cladirilor, captuseli zidarie, placi mozaic, faianta, gresie, parchet (912); agent de securitate (820); manipulant marfuri (588); muncitor necalificat in industria confectiilor (547); sofer autocamion/masina de mare tonaj (483); confectioner cablaje auto (470); ambalator manual (408), operator confectioner industrial imbracaminte din tesaturi, tricotaje, materiale sintetice (336), conform sursei citate.

Din cele 22.191 de locuri de munca vacante declarate de angajatori la agentiile pentru ocuparea fortei de munca, 1.841 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (programator; inginer in diferite domenii de activitate; analist servicii client; analist financiar; functionar administrativ etc.), 5.856 de locuri de munca pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale (lucrator comercial; agent servicii client; ipsosar - exclusiv restaurator; controlor calitate; vânzator etc.), iar 5.392 pentru persoanele cu studii profesionale (lacatus mecanic; sofer autocamion/masina de mare tonaj; zidar - rosor - tencuitor; operator confectioner industrial imbracaminte din tesaturi, tricotaje, materiale sintetice, sudor etc.).

Restul de 9.102 de locuri de munca sunt destinate persoanelor fara studii sau cu studii primare/gimnaziale (muncitor necalificat la asamblarea si montarea pieselor; agent de securitate; muncitor necalificat in industria confectiilor; confectioner cablaje auto; muncitor necalificat la demolarea cladirilor, captuseli zidarie, placi mozaic, faianta, gresie, parchet etc.).

Oferta locurilor de munca vacante la nivel national este actualizata in timp real pe site-ul ANOFM si poate fi accesata in sectiunea Locuri de Munca Vacante.

Pe de alta parte, angajatorii din Spatiul Economic European ofera, prin intermediul retelei EURES România, 268 de locuri de munca vacante, se precizeaza in comunicatul ANOFM.

Dintre acestea, un numar de 116 locuri de munca sunt in Norvegia, astfel: programator CNC; sef departament de Stiinte Fizice Aplicate; operator CNC; dulgher; lucrator in productia de crabi; maseur terapeut; bucatar; cercetator principal/ superior; bucatar; brutar; sofer si asistent bucatarie; muncitor forestier; tinichigiu auto, inginer/ inginer principal/ operator in cadrul controlului proceselor nucleare; mecanic motociclete; mecanic auto; ortodont; zidar/faiantar; tinichigiu auto.

In Olanda sunt disponibile 66 de locuri de munca, pentru: culegator mere; culegator flori; legumicultor; lucrator in ferma de vaci; culegator ciuperci; culegator capsuni.

In Malta sunt vacante 49 locuri de munca, pentru: nivelator sapa de beton, insotitori/ mâncare si bautura; sofer de masina de mare tonaj; ingineri de proces; tehnicieni.

Un numar de 16 locuri de munca sunt disponibile in Germania, pentru: lacatus mecanic; mecanic de proces - turnare prin injectie; electrician; sofer profesionist; sofer de camion; tehnician service.

In Irlanda sunt vacante 10 locuri de munca, pentru sofer vehicul greu de transport marfa. Sapte locuri de munca sunt disponibile in Polonia, pentru: operator CNC; lacatus; sudor MAG; strungar; slefuitor.

In Danemarca sunt vacante 3 locuri de munca, pentru: digital marketing project lead (specialist marketing proiecte digitale); product owner; dezvoltator software full-stack.

In Belgia e vacant un loc de munca, pentru bucatar sef.

Persoanele interesate sa ocupe un loc de munca Spatiul Economic European pot consulta ofertele accesând www.anofm.ro/EURES.

Persoanele interesate sa ocupe un loc de munca se pot adresa agentiilor teritoriale pentru ocuparea fortei de munca de domiciliu sau de resedinta ale caror date de contact se afla pe site-ul www.anofm.ro.

Foto: pixabay.com

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.