Pentru oamenii de afaceri: Ce amenzi vrea sa elimine ANAF

Pentru oamenii de afaceri: Ce amenzi vrea sa elimine ANAF
joi, 20 aprilie 2017 Taxe si impozite, Noutati legislative

Unele dintre amenzile legate de emiterea unui bon fiscal a dus la situatii cu adevarat hilare, ca de exemplu sanctionarea cu 3.000 de lei a unui agent economic care a emis un bon fiscal pentru cinci lei insa nu a specificat in mod clar produsul care a fost vandut. Tocmai de aceea, reprezentantii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) propun eliminarea unor amenzi de acest fel aplicate in prezent agentilor economici. Deocamdata propunerile de modificare a legii preventiei se afla in faza de analiza in cadrul unor ministere.

Printre sanctiunile ce vor fi eliminate in cazul in care proiectul va fi adoptat se numara amenda de 3000 de lei pentru operatorii economici care nu afiseaza in loc vizibil anuntul prin care le cer clientilor sa solicite eliberarea bonului fiscal sau sanctiunea cu 1250 de lei a vanzatorului care omite sa ii dea clientului bonul fiscal insa care a inregistrat tranzactia in casa de marcat si poate dovedi acest lucru.Nici lipsa denumirii produselor cumparate de pe bonul fiscal nu va mai fi considerata contraventie.

Bogdan Stan, presedintele ANAF: „Am avut situatii neplacute, in care un agent economic a emis un bon fiscal pentru cinci lei pentru o apa plata - pot sa va dau exemplul acesta, nu a specificat in mod clar produsul care a fost vandut si din pacate a fost sanctionat cu o amenda de 3000 de lei. Astfel de practici, speram noi ca dupa aprobarea legii preventiei sa nu mai existe".

Sursa: digi24.ro

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.