unioncont.ro Web analytics

Peste 1 milion de romani s-au conectat la Spatiul Privat Virtual (SPV)

Peste 1 milion de romani s-au conectat la Spatiul Privat Virtual (SPV)
joi, 17 iunie 2021 Taxe si impozite

In Spatiul Privat Virtual (SPV) al MF-ANAF s-au inrolat peste 1,6 milioane de utilizatori, persoane fizice si juridice. Dintre acestia un milion sunt persoane fizice, potrivit informatiilor Ministerului Finantelor.

Conform MFP, demersul de inrolare in SPV vine in sprijinul contribuabililor prin automatizarea schimbului de date fiscale si eliminarea depunerii fizice a anumitor declaratii lunare specifice. Prin inrolarea in SPV, contribuabilii au acces continuu la un serviciu gratuit, accesibil permanent, care ofera o serie de beneficii utilizatorilor sai, cum ar fi: o baza de date complexa cu informatii din sfera obligatiilor fiscale; accesul facil la acte administrativ fiscale si alte documente; acces servicii electronice specifice.

"Faptul ca romanii inteleg avantajele rezultate din inscrierea in SPV este de apreciat. Suntem intr-un grafic ascendent in ceea ce priveste procesul de digitalizare a administratiei fiscale si incurajez, in continuare, cat mai multi contribuabili sa se inscrie pe platforma. Este vorba despre foarte mult timp castigat si un acces facil la acte administrativ-fiscale si alte documente de interes. Impreuna cu echipa din Ministerul Finantelor, urmarim sa identificam si sa implementam o serie de mecanisme de simplificare a procedurilor de inrolare si autentificare in platforma, iar feedback-ul din partea utilizatorilor referitor la acest demers este binevenit. Am incredere ca ANAF va gasi cele mai bune solutii pentru modernizarea si cresterea atractivitatii SPV, astfel incat din ce in ce mai multi romani sa adere la aceasta platforma digitala pusa la dispozitie de Ministerul Finantelor si ANAF", a declarat ministrul Finantelor, Alexandru Nazare.

Inscrierea in SPV, parte a procesului de digitalizare a administratiei publice, este un proces care eficientizeaza interactiunile dintre stat si contribuabili. Prin intermediul portalului, sarcina administrativa a contribuabililor este usurata, intregul proces desfasurandu-se intr-un spatiu transparent.

Foto: Ministerul Finantelor/facebook.com

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.