Peste 250.000 de romani au folosit platforma Ghiseul.ro

Peste 250.000 de romani au folosit platforma Ghiseul.ro
miercuri, 31 ianuarie 2024 Economie

La un an de la debutul sau pe piata digitala, platforma Ghiseul.ro a atins un reper semnificativ, inregistrand peste 250.000 de descarcari, conform datelor recent publicate de Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei (ADR). Aceasta cifra reprezinta un indicator al cresterii gradului de digitalizare in Romania si reflecta o adaptare accelerata a populatiei la serviciile online. Mai impresionant este volumul tranzactiilor efectuate prin intermediul aplicatiei, care depaseste 220.000 de plati, totalizand un miliard de lei. Aceasta suma colectata evidentiaza nu numai succesul aplicatiei in eficientizarea colectarii de fonduri, dar si un pas inainte semnificativ in modernizarea infrastructurii financiare a tarii.

"Ghiseul.ro este prima aplicatie prin care statul roman a demonstrat ca se poate realiza interconectarea intre sisteme, aducand cetateanul in centrul atentiei noastre. Aceasta platforma digitala are ca rezultat acum eficientizarea unor procese consumatoare de timp si de resurse, atat pentru cetateni, cat si pentru administratie", a declarat Dragos-Cristian Vlad, presedintele ADR.

Din perspectiva evolutiei tehnologice si a progresului in digitalizare, platforma Ghiseul.ro, un instrument crucial in modernizarea sistemului de plati publice din Romania, este administrata de Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei. Aceasta beneficiaza de sprijinul si expertiza Asociatiei pentru Plati Electronice din Romania (APERO), un partener vital in promovarea solutiilor de plata digitala. Cu incepere din 26 ianuarie 2023, romanii au accesat un nou nivel de comoditate si eficienta in gestionarea obligatiilor fiscale prin lansarea aplicatiei mobile Ghiseul.ro. Disponibila atat pe App Store pentru utilizatorii de Apple, cat si pe Google Play Store, aceasta aplicatie reprezinta un pas inainte semnificativ in simplificarea interactiunilor cetatenilor cu autoritatile fiscale, integrand tehnologia moderna in viata cotidiana a contribuabililor.

"Reamintim faptul ca prin Ghiseul.ro se pot achita taxe si impozite, taxa judiciara de timbru, contravaloarea pasaportului, a permisului auto, a certificatului de inmatriculare, a placutelor de inmatriculare, a cartii de identitate, fiind posibila, de asemenea, plata asigurarii obligatorii a locuintei.

Multumim celor peste 250. 000 de romani care au ales interactiunea rapida si eficienta cu statul, folosind aplicatia Ghiseul.ro!", confom sursei citate.

Foto: pixabay.com

Adriana Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.