unioncont.ro Web analytics

Peste 255.000 de fermieri romani au depus cereri unice de plata

Peste 255.000 de fermieri romani au depus cereri unice de plata
vineri, 26 martie 2021 Economie

Fermierii au depus, pana in prezent, in cadrul Campaniei de primire a Cererilor Unice de Plata in anul 2021, un total de 255.776 de solicitari, pentru o suprafata de peste 1,26 milioane de hectare, conform Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).

Campania de depunere a Cererilor Unice de Plata se va incheia la data de 17 mai 2021, in conformitate cu prevederile OMADR nr. 46/01.03.2021 privind aprobarea formularului-tip al cererii unice de plata pentru anul 2021.

"Intrucat siguranta in contextul pandemiei Covid 19 este foarte importanta pentru institutia noastra, fermierii pot sa-si inregistreze cererile unice de plata in anul 2021 fara a se prezenta la centrele judetene/locale APIA si/sau al Municipiului Bucuresti", conform APIA.

Completarea Cererilor unice de plata se realizeaza pe site-ul APIA www.apia.org.ro, accesand link-ul aplicatiei IPA-Online http://lpis.apia.org.ro, iar descrierea amanuntita a utilizarii aplicatiei se gaseste in ghidul de utilizare al acesteia care poate fi accesat la butonul Asistenta.

Reprezentantii APIA mentioneaza ca se va completa o singura Cerere Unica de Plata, chiar daca se utilizeaza suprafete de teren in diferite localitati sau judete.

"Documentele care se ataseaza la dosarul Cererii unice de plata sau la modificarile aduse acesteia (copie CI/BI/pasaport/certificatul de inregistrare la ONRC/certificatul de inregistrare fiscala, dovada cont bancar activ) se transmit prin mijloace electronice, catre Centrele judetene/locale APIA si al Municipiului Bucuresti de care apartin fermierii.", se mai spune in comunicat.

Informatiile detaliate pentru accesarea fiecarei scheme de plata/masuri de sprijin, inclusiv hartile si listele cu UAT eligibile pentru masurile de dezvoltare rurala, dar si ghidurile adresate fermierilor, pot fi consultate la Centrele APIA si pe site-ul Agentiei: www.apia.org.ro.

Foto: pixabay.com

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.