unioncont.ro Web analytics

Peste 70.000 de fermieri romani au depus cereri unice de plata

Peste 70.000 de fermieri romani au depus cereri unice de plata
marţi, 10 martie 2020 Economie

Fermierii romani au depus pana in prezent 70.960 de cereri unice de plata pentru o suprafata de 227.989 hectare, in cadrul Campaniei aferente anului 2020, a anuntat Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).

Potrivit APIA, campania a demarat in data de 2 martie, iar ultima zi de depunere va fi 15 mai 2020.

Potrivit sursei citate, se poate depune o singura Cerere Unica de Plata, chiar daca utilizeaza suprafete de teren in diferite localitati sau judete. In cazul fermierilor care solicita o suprafata mai mare de 50 de hectare de teren agricol cererea se depune la Centrele judetene APIA, iar la Centrele locale in cazul fermierilor care solicita o suprafata mai mica sau egala cu 50 hectare teren agricol.

Depunerea Cererilor Unice de Plata in cadrul Campaniei 2020 se va incheia la data de 15 mai 2020, in conformitate cu prevederile OMADR nr.69/2019, iar cei care nu se prezinta pana la acest termen nu vor beneficia de sprijinul financiar acordat de APIA.

Fermierii sunt rugati pe aceasta cale sa se prezinte la data si ora la care sunt programati conform invitatiei primite pentru a se putea utiliza eficient timpul pe care APIA l-a rezervat pentru primirea Cererilor in Campania 2020.

Sprijinul financiar este finantat din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) si de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Foto: pixabay.com

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.