unioncont.ro Web analytics

Plata obligatiilor fiscale la buget direct cu cardul bancar

Plata obligatiilor fiscale la buget direct cu cardul bancar
vineri, 12 iunie 2020 Taxe si impozite

Persoanele inregistrate in Spatiul Privat Virtual (SPV) pot face plata obligatiilor fiscale la buget direct cu cardul bancar prin interconectarea cu ghiseul.ro, solutie care permite achitarea a peste 30 de impozite si contributii, informeaza Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).

„Aceasta facilitate este operationala din 11 iunie 2020, primele plati fiind deja efectuate de contribuabili. Plata a fost introdusa pentru toate tipurile de creante fiscale care se pot plati cu cardul prin Sistemul National Electronic de Plati, iar instructiunile pentru utilizarea acestui serviciu sunt disponibile pe site-ul institutiei, la urmatorul link https://static.anaf.ro/static/10/SPV/Instructiuni_plata_prin_SPV.pdf", conform sursei citate.

In Spatiul Privat Virtual, la accesarea serviciului "Plata obligatiilor fiscale", se afiseaza pagina de pornire, in care trebuie ales CNP-ul pentru care se doreste plata. In cazul persoanelor care se autentifica in SPV cu NPOTP (nume, parola si OTP), in lista apare doar CNP-ul titularului de cont, informeaza ANAF.

La apasarea butonului "Afisare obligatii restante", se afiseaza lista obligatiilor ce pot fi platite prin platforma ghiseul.ro si care cuprinde peste 30 de pozitii, de la impozitul pe venituri, la contributii, accize colectate si pana la plata unor penalitati.

La apasarea butonului 'Plateste', utilizatorul este directionat catre serviciul de plata online al platformei ghiseul.ro, unde se bifeaza casuta 'Aprob plata si sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare' si butonul 'Plateste'. Din aceasta pagina nu mai exista posibilitatea intoarcerii la serviciul disponibil in SPV.

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.