unioncont.ro Web analytics

Prejudiciu de peste 100 milioane lei, descoperit de ANAF

Prejudiciu de peste 100 milioane lei, descoperit de ANAF
joi, 21 decembrie 2017 Economie

Cateva zeci de firme au cauzat un prejudiciu de 101 milioane lei.

Neregulile au fost descoperite de inspectorii antifrauda fiscala au identificat o retea de 25 de firme care a cauzat bugetului statului un prejudiciu total de peste 101 milioane lei, prin diminuarea artificiala a bazei impozabile si sustragerea de la plata impozitului pe profit si a TVA aferente activitatii de comercializare de bunuri si servicii medicale catre diferite spitale de stat, potrivit Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

„Controalele au scos la iveala faptul ca firmele din retea au înregistrat operatiuni/tranzactii care nu ar fi putut fi realizate în mod normal în cadrul unor practici economice obisnuite, deoarece bunurile si serviciile care faceau obiectul tranzactiilor au urmat un circuit pe care au fost interpuse societati romanesti si straine cu un comportament fiscal neconform, fiecare avand un rol bine determinat", conform sursei citate.

Toate acestea au condus la suspiciuni rezonabile ca parte dintre operatiunile evidentiate sunt fictive si au fost disimulate pentru majorarea artificiala a cheltuielilor, diminuarea nelegala a bazei impozabile si evitarea platii catre buget a tuturor impozitelor si taxelor datorate.

In acest caz inspectorii antifrauda au sesizat organele de urmarire penala.

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.