Procedura pentru schema de ajutor de minimis dincadrul Programului de accelerare a IMM-urilor a fost publicata in MO

Procedura pentru schema de ajutor de minimis dincadrul Programului de accelerare a IMM-urilor a fost publicata in MO
marţi, 28 noiembrie 2023 Noutati legislative

Recent, in Monitorul Oficial a fost publicata procedura de implementare a schemei de ajutor de minimis inscrisa in cadrul Programului de accelerare a dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii.

Conform unui anunt facut de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului (MEAT), programul este deschis pentru companiile care opereaza in domenii precum constructii, servicii informatice, domenii stiintifice si tehnice, activitati ale agentiilor de turism si tur-operatorilor, precum si in sectoare legate de sanatatea umana.

"Masura de sprijin este complementara programelor de microindustrializare, comert si servicii, acoperind astfel finantarea tuturor activitatilor eligibile din economia nationala si oferind sanse de dezvoltare egale tuturor intreprinderilor romanesti care isi propun sa acceseze schemele de ajutor dedicate lor. Investitiile eligibile se refera, printre altele, la echipamente tehnologice, cum ar fi masini, utilaje si instalatii de lucru, la solutii si sisteme de eficientizare energetica, la echipamente pentru colectarea, reciclarea si reutilizarea deseurilor industriale, la achizitia autoutilitare si autovehicule speciale sau de spatii de lucru si productie, precum si la realizarea de site-uri de prezentare a activitatii. Inscrierile se vor desfasura online si vor fi anuntate la o data ulterioara", se arata in comunicatul MEAT.

Procesul de inscriere in cadrul programului include completarea si trimiterea unor formulare standard pentru acordul de principiu la creditare si finantare, ce vor fi disponibile sub forma unui formular electronic pe pagina de internet a MEAT. Dupa finalizarea acestei faze, se va publica o lista cu toate cererile primite, ordonate conform datei si orei inscrierii.

Dupa etapa initiala, solicitantii vor fi notificati sa viziteze institutia de credit partenera aleasa, unde se va efectua o pre-evaluare preliminara a eligibilitatii pentru creditare. In cazul unui raspuns afirmativ, va fi eliberat un acord de principiu pentru creditare. Ulterior, Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM-uri (AIMM) va demara evaluarea administrativa si verificarea eligibilitatii, proces care se poate finaliza cu succes prin emiterea unei notificari de principiu pentru finantare. Totusi, acordarea efectiva a creditului va avea loc numai dupa o verificare finala a eligibilitatii pentru creditare, efectuata de catre institutia de credit partenera.

Foto: pixabay.com

Adriana Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.