Programul IMM Invest, aproape de implementare

Programul IMM Invest, aproape de implementare
luni, 1 aprilie 2024 Noutati legislative

In cadrul unei conferinte de specialitate, Marcel Bolos, ministrul Finantelor, a anuntat ca urmeaza sa fie semnate normele metodologice necesare punerii in aplicare a programului de sprijin financiar destinat IMM-urilor, denumit IMM Invest. Cu un buget alocat de 11,5 miliarde de lei, acest program are scopul de a oferi garantii pentru imprumuturile acordate intreprinderilor mici si mijlocii. Ministrul a subliniat ca implementarea efectiva a programului IMM Invest este iminenta, anticipandu-se obtinerea aprobarii Comisiei Europene pentru acest plan de ajutor de stat in jurul datei de 9 aprilie. Aceasta miscare este vazuta ca un pas semnificativ in sprijinirea IMM-urilor, esentiale pentru dinamismul economic, intr-o perioada marcata de provocari financiare.

"Semnam normele metodologice ca sa putem implementa programul de garantii. Pentru IMM Invest avem un plafon de 11,5 miliarde de lei si, din aceasta perspectiva, dupa semnarea acestor norme metodologice si a demersurilor pe care Fondul National de Garantare IMM le va face, in foarte scurt timp se va implementa acest program, care este unul extrem de important pentru a sustine, pe o parte, capitalul de lucru necesar IMM-urilor si, pe alta parte, a implementa investitiile, care sunt cu componenta de credit bancar si garantii, dar sunt o facilitate din partea noastra", a sustinut Bolos.

Ministrul Finantelor a declarat ca ne apropiem rapid de faza finala a implementarii programului IMM Invest, o initiativa cruciala menita sa sustina dezvoltarea si consolidarea intreprinderilor mici si mijlocii. Acest program reprezinta un pilon central in strategia guvernamentala de stimulare a cresterii economice prin sprijinirea sectorului IMM, vital pentru diversificarea si dinamizarea economiei nationale.

"Asiguram pe o perioada de un an subventionarea dobanzilor. Termenul de obtinere a deciziei din partea Comisiei Europene pentru schema de ajutor de stat este estimat in jurul datei de 9 aprilie. Deci, intram in linie dreapta pentru implementarea acestui program important sustinerii IMM-urilor", a mai spus ministrul.

Adriana Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.