unioncont.ro Web analytics

Proiect: ce se intampla cu functionarii care cer agentilor economici stampile pe documente

Proiect: ce se intampla cu functionarii care cer agentilor economici stampile pe documente
vineri, 24 martie 2017 Taxe si impozite

Chiar daca de multa vreme documentele nu mai trebuiesc stampilate atunci cand sunt depuse la Fisc exista, inca, functionari publici care nu vor sa primeasca actele daca nu poata stampila firmei respective. Tocmai de aceea, secretarul de stat in Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Harry Ilan Laufer, a declarat ca functionarii publici care solicita agentilor economici stampile pe documente vor fi sanctionati. Secretarul de stat a dezvaluit ca va propune premierului Sorin Grindeanu introducerea de sanctiuni pentru angajatii din sistemul bugetar care incalca actele normative care prevad ca stampila nu mai este obligatorie.

„Stampila a fost scoasa in afara legii, ca sa spun asa. In clipa in care va duceti astazi la o institutie a statului roman nu au voie sa va ceara stampila pe documente, iar, din pacate, lucrul acesta nu se intampla si functionarii doresc in continuare stampila. Vom face o propunere catre premier prin care vom aplica chiar o sanctiune, chiar si financiara, pentru acei functionari care nu respecta legea", a afirmat Laufer.

Potrivit acestuia, obligativitatea aplicarii stampilei trebuie eliminata si pentru autoritatile publice locale care depun proiecte pentru obtinerea de fonduri guvernamentale sau europene.

Sursa: hotnews.ro

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.