unioncont.ro Web analytics

Reactia Registrului Auto Roman la importul de masini uzate

Reactia Registrului Auto Roman la importul de masini uzate
marţi, 25 aprilie 2017 Noutati legislative

Dupa eliminarea taxei de timbru, numarul autoturismelor uzate importante a crescut semnificativ. In acest context, directorul general al Registrului Auto Roman (RAR), George Dinca a propus ca automobilele mai vechi de 12 ani sa fie obligate sa efectueze ITP in fiecare an si nu la doi ani cat este in prezent. Totodata, Dinca a anuntat si o intarire a controalelor in trafic.

„Registrul Auto Roman intentioneaza sa propuna, ca masura de majorare a sigurantei rutiere, in actualul context al evolutiei parcului auto national, cresterea frecventei de efectuare a ITP pentru autoturismele mai vechi de 12 ani, de la doi ani cat este in prezent la un an", a anuntat George Dinca, directorul general al Registrului Auto Roman (RAR).

Conform acestuia, dupa eliminarea timbrului de mediu, „reactia pietei auto a fost cea preconizata, anume de crestere importanta a numarului de autovehicule uzate, pentru care detinatorii acestora au solicitat eliberarea de catre RAR a documentelor necesare inmatricularii in Romania".

George Dinca sustine ca „este interesant de remarcat in primul rand ca o anumita parte dintre aceste vehicule deja circula pe drumurile publice din Romania, fiind inmatriculate in alte state (de exemplu, Bulgaria). Cel mai probabil ele nu au fost inmatriculate in tara noastra deoarece varsta lor, corelata direct cu o norma de poluare inferioara, a facut ca pentru ele sa se calculeze o valoare a timbrului de mediu considerata prea mare".

Varsta masinilor testate a crescut la 10,5 ani

Analizand structura parcului de autovehicule de ocazie verificat de RAR, in functie de anul de fabricatie, la nivelul primului trimestru al anului 2017, comparativ cu primul trimestru al anului 2016, se constata o crestere a varstei medii a acestor vehicule de la 8,7 ani in trimestrul I 2016, la 10,5 ani in primul trimestru din 2017.

Sursa: digi 24.ro

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.