unioncont.ro Web analytics

Rezervele valutare ale BNR au crescut cu 534 de milioane de euro

Rezervele valutare ale BNR au crescut cu 534 de milioane de euro
miercuri, 9 ianuarie 2019 Economie

Rezervele valutare ale Bancii Nationale a Romaniei (BNR) au atins in decembrie la 33.065 milioane de euro, in crestere cu 534 de milioane comparativ cu luna anterioara, conform informatiilor BNR.

In cursul lunii au avut loc intrari de 1.640 milioane de euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice (inclusiv suma rezultata din emisiunea de obligatiuni pe piata interna a Ministerului Finantelor Publice in valoare nominala de 251,5 milioane euro), alimentarea contului Comisiei Europene si altele.

De asemenea, au avut loc iesiri de 1.106 milioane euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice denominate in valuta si altele.

Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone. In conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 3.735 miliarde de euro.

Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) la 31 decembrie 2018 au fost de 36.800 milioane de euro, fata de 36.130 milioane de euro la 30 noiembrie 2018.

Platile scadente in luna ianuarie 2019 in contul datoriei publice denominate in valuta, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, insumeaza circa 1.037 milioane de euro.

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.