unioncont.ro Web analytics

Rezervele valutare ale BNR au scazut in noiembrie

Rezervele valutare ale BNR au scazut in noiembrie
marţi, 5 decembrie 2017 Economie

La finalul lui noiembrie, rezervele valutare ale Bancii Nationale a Romaniei (BNR) erau de 33.062 milioane de euro fata de 33.932 milioane de euro la 31 octombrie 2017, o scadere de aproape 3%, conform informatiilor oferite de BNR.

In cursul lunii au avut loc urmatoarele operatiuni: intrari de 1.070 milioane de euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, alimentarea contului Comisiei Europene si altele; iesiri de 1.940 milioane de euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice denominate in valuta si altele.

In schimb, rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone. In conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 3.643 milioane de euro.

De asemenea, in comunicat se mentioneaza ca rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) la 30 noiembrie 2017 au fost de 36.705 milioane de euro, fata de 37.581 milioane de euro la 31 octombrie 2017.

Platile scadente in luna decembrie 2017 in contul datoriei publice denominate in valuta, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, insumeaza circa 107 milioane de euro, conform sursei citate.

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.