unioncont.ro Web analytics

Rezervele valutare la BNR au crescut in luna august

Rezervele valutare la BNR au crescut in luna august
luni, 4 septembrie 2017 Economie

Valoarea rezervelor valutare ale Bancii Nationale a Romaniei (BNR) era de 34.955 milioane de euro la finalul lunii august, in crestere cu aproape 1% comparativ cu luna anterioara cand in visterie area inregistrata suma de 34.636 milioane euro.

In cursul lunii august au fost inregistrate intrari de 1.569 milioane euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice (inclusiv suma de 500 milioane euro dintr-un imprumut de la Banca Mondiala), alimentarea contului Comisiei Europene (450 milioane euro) si altele.

In ceea ce priveste iesirile, acestea au fost de 1.250 milioane euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice denominate in valuta, impactul aprecierii euro fata de unele monede aflate in rezerva valutara (dolarul american, lira sterlina, yenul japonez, dolarul australian, dolarul canadian, francul elvetian) si altele.

Trebuie amintit ca rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone. In conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 3.665 milioane euro.

Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) la 31 august 2017 au fost de 38.620 milioane euro, fata de 38.238 milioane euro la 31 iulie 2017.

Platile scadente in luna septembrie 2017 in contul datoriei publice denominate in valuta, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, insumau circa 1.384 milioane euro.

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.