unioncont.ro Web analytics

ROBOR la trei luni, un nou prag istoric

ROBOR la trei luni, un nou prag istoric
miercuri, 2 mai 2018 Economie

Romanii care au imprumuturi in lei cu dobanda variabila urmaresc cu tot mai multa teama evolutia indicelui ROBOR la trei luni. Valoarea acestui indice in functie de care se calculeaza costul creditelor in lei cu dobanda variabila a crescut incontinuu de la inceputul anului 2018 pana in prezent. Astfel, daca indicelui ROBOR la trei luni era de 2,05%, acum valoarea lui a ajuns la 2,47% pe an, cea mai mare din 2014 incoace, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

Este interesant de remarcat faptul ca la inceputului lui 2017, era la 0,91% pe an.

Valoarea indicelui ROBOR la 6 luni, utilizat in calculul dobanzilor la creditele ipotecare, a ramas la 2,57% pe an. La fel s-a intamplat si cu ROBOR la noua luni, care reprezinta rata dobanzii platita la creditele in lei atrase de catre bancile comerciale de la alte banci comerciale, a ramas la 2,62% pe an, iar indicele ROBOR la 12 luni si-a pastrat valoarea de 2,67% pe an.

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.