Romania a atras mai putine investitii straine

Romania a atras mai putine investitii straine
vineri, 17 martie 2017 Finante si contabilitate, Economie

Investitorii straini au fost mai putin atrasi de piata romaneasca. Astfel, in prima luna a lui 2017, in Romania au intrat 260 milioane de euro sub forma de investitii straine directe.

Investitiile straine directe au scazut la 260 milioane de euro in prima luna a acestui an, comparativ cu perioada similara a anului trecut cand Romania a atras investitii straine directe de 286 milioane euro, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

„Investitiile directe ale nerezidentilor in Romania au insumat 260 milioane euro, din care participatiile la capital (inclusiv profitul reinvestit net estimat) au insumat 207 milioane euro, iar creditele intragrup au inregistrat valoarea neta de 53 milioane euro", se arata in comunicatul BNR.

Anul trecut, Romania a atras investitii straine directe in valoare 4.080 milioane de euro, cu peste 1.000 de milioane de euro (34,4%) mai mult comparativ cu nivelul inregistrat in 2015, cand investitiile au insumat 3.035 milioane de euro.

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.