unioncont.ro Web analytics

Romania a primit 14% din totalul de incasare din PNRR

Romania a primit 14% din totalul de incasare din PNRR
luni, 31 octombrie 2022 Economie

Cea de-a doua transa de bani din Planul National de Redresare si Rezilienta a fost primita de Ministerul Finantelor. Astfel, conform MF, Romania a ajuns la un grad de incasare de 14% din totalul alocat.

Potrivit sursei amintite, ministerul a incasat suma de 173 milioane de lei, ca urmare a indeplinirii obiectivului de conectare a 150.000 de case de marcat la sistemul informatic al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

"Adaugand si prima transa incasata in urma cu doua saptamani, cea de 82 de milioane de lei, ajungem, astazi, sa avem aproape 14% incasari din alocarea totala destinata ministerului prin programele asumate din PNRR. Vreau sa ii felicit si pe colegii de la Ministerul Muncii care au incasat, alaturi de noi, si prima si a doua oara si speram ca in curand sa fim tot mai multi cu vesti bune despre tragerile din acest plan ambitios si necesar pentru Romania", a declarat Adrian Caciu, ministrul Finantelor.

Prin conectarea celor 150.000 de case de marcat, mediul de afaceri are posibilitatea deducerii din impozitul pe venit/profit a cheltuielilor ocazionate de achizitia si punerea in functiune a aparatelor de marcat fiscale electronice (AMEX-uri).

Conform datelor disponibile la ANAF, valoarea totala a deducerilor din impozitul intreprinderilor, aferenta achizitiei aparatelor de marcat electronice fiscale (AMEF), depaseste 334 de milioane de lei.

Urmatoarea transa, in valoare de 105 milioane euro, va fi incasata la inceputul anului viitor si este conditionata de conectarea la ANAF, pana la sfarsitul anului 2022, a unui numar de minim 600.000 de case de marcat.

Foto: pixabay.com

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.