Rovinieta poate fi cumparata online

Rovinieta poate fi cumparata online
joi, 27 iunie 2024 Economie

Incepand de joi, 27.06, romanii vor putea achizitiona rovinieta direct de pe platforma online Ghiseul.ro, eliminand astfel necesitatea deplasarii la punctele de vanzare fizice si asteptarea in cozi, conform unui anunt facut de Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei (ADR). Aceasta masura este parte din eforturile de a simplifica si digitaliza accesul la serviciile necesare pentru conducatorii auto.

ADR continua sa digitalizeze serviciile publice pe care statul roman le ofera cetatenilor. Fiecare noua functionalitate digitala care inlocuieste un proces fizic ne aduce cu un pas mai aproape de ceea ce ne dorim cu totii, adica un stat mai eficient, institutii active si mai putine drumuri sau timp pierdut la cozi! Integrarea platii pentru rovinieta in platforma ghiseul.ro este o noua functionalitate pe care o adaugam in beneficiul cetatenilor si suntem determinati sa continuam", a declarat Dragos-Cristian Vlad, presedinte ADR, potrivit sursei citate.

Deocamdata, optiunea de achizitie online a rovinietei este disponibila exclusiv prin intermediul versiunii web a platformei Ghiseul.ro.

"Incepand de astazi, 27 iunie 2024, utilizatorii platformei web Ghiseul.ro pot plati online contravaloarea rovinietei auto. Astfel, adaugam o noua functionalitate platformei Ghiseul.ro, oferind utilizatorilor acces facil la servicii digitale si posibilitatea efectuarii unor plati securizate pentru serviciile de interes. Adaugarea acestei noi functionalitati in platforma Ghiseul.ro este rezultatul muncii depuse de echipa Autoritatii pentru Digitalizarea Romaniei si de reprezentantii CNAIR. Misiunea noastra comuna este de a extinde serviciile publice digitale si de a oferi cetatenilor solutii eficiente si sigure. Continuam sa aducem noi functionalitati pentru fiecare roman!", a adaugat, la randul sau, Alexandra-Maria Chivu, vicepresedinte al Autoritatii.

Platforma Ghiseul.ro numara, in prezent, 2.243.675 de utilizatori activi. Din 1 ianuarie pana acum, au fost efectuate 2.995.914 tranzactii pe aceasta platforma, prin care s-au colectat aproximativ 2,2 miliarde de lei.

Foto: pixabay.com

Adriana Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.