unioncont.ro Web analytics

S-a deschis perioada de depunere a cererilor pentru schemele de sprijin pentru impadurire si servicii de silvomediu

S-a deschis perioada de depunere a cererilor pentru schemele de sprijin pentru impadurire si servicii de silvomediu
miercuri, 14 august 2019 Economie

Romanii care vor ajutor de la stat pentru crearea de suprafete impadurite au motive de bucurie. Asfel, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca a fost planificata desfasurarea ultimelor sesiuni de depunere a cererilor de sprijin aferente schemei de ajutor de stat - Sprijin pentru prima impadurire si crearea de suprafete impadurite si schemei de ajutor de stat - Servicii de silvomediu, servicii climatice si conservarea padurilor. Programul National de Dezvoltare Rurala 2014-2020 se afla in etapa finala de implementare.

Sesiunea 4 de depunere a cererilor de sprijin pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima impadurire si crearea de suprafete impadurite", aferenta SubMasurii 8.1 „Impaduriri si crearea de suprafete impadurite", MASURA 8 - Investitii in dezvoltarea zonelor impadurite si in imbunatatirea viabilitatii padurilor se va desfasura in perioada 16 septembrie - 13 decembrie 2019, alocarea financiara fiind de 15 milioane de euro euro.

Sesiunea 3 de depunere a cererilor de sprijin pentru schema de ajutor de stat „Servicii de silvomediu, servicii climatice si conservarea padurilor, aferenta Submasurii 15.1 „Plati pentru angajamente de silvomediu", MASURA 15 - Servicii de silvomediu, servicii climatice si conservarea padurilor se va desfasura in perioada 2 martie - 15 mai 2020, alocarea financiara fiind de circa 29 milioane de euro. Pentru aceasta sesiune, cererea de sprijin reprezinta si cerere de plata pentru anul 1 (1 ianuarie- 31 decembrie 2020).

Foto: pixabay.com

Adrian Vaduva

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.