unioncont.ro Web analytics

Scadere usoara a ratei somanului in Romania

Scadere usoara a ratei somanului in Romania
vineri, 30 octombrie 2020 Economie

In luna septembrie, rata somajului in forma ajustata sezonier a scazut pana la 5,2%, comparativ cu luna anterioara cand atinsese valoarea de 5,3%, conform informatiilor oferite de Institutul National de Statistica (INS).

Pe fondul reluarii treptate a activitatilor, prin relaxarea esalonata a restrictiilor impuse populatiei in scop preventiv, in contextul pandemiei COVID-19, numarul somerilor (in varsta de 15-74 ani) estimat pentru luna septembrie a anului 2020 s-a redus la 471.000 persoane, fata de 479.000 persoane in luna precedenta.

Numarul somerilor ramane totusi peste valoarea inregistrata in aceeasi luna a anului precedent (368.000 persoane), potrivit sursei citate anterior.

Pe sexe, rata somajului la barbati a depasit-o cu 1,1 puncte procentuale pe cea a femeilor (valorile respective fiind 5,7% in cazul persoanelor de sex masculin si 4,6% in cazul celor de sex feminin).

Rata somajului reprezinta ponderea somerilor in populatia activa.

Foto: pixabay.com

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.