unioncont.ro Web analytics

Scutirea de la plata impozitului specific din HORECA, prelungita cu 90 de zile

Scutirea de la plata impozitului specific din HORECA, prelungita cu 90 de zile
vineri, 26 martie 2021 Economie

Agentii economici care isi desfasoara activitatea in domeniul HORECA au primit o veste buna din partea Guvernului Catu. Astfel, pe 25 martie 2021 a fost adoptata scutirea de la plata impozitului specific datorat de operatorii economici care desfasoara activitate in domeniul HORECA, pentru inca o perioada de 90 de zile, calculata incepand cu data de 1 aprilie 2021.

Conform Ministerului Finantelor: „Guvernul Romaniei a adoptat in sedinta de astazi, 25 martie 2021, proiectul Ministerului de Finante, care vizeaza o serie de masuri menite sa vina in sprijinul mediului de afaceri, precum:scutirea de la plata impozitului specific si reglementari in domeniul procedurilor fiscale. Scutirea de la plata impozitului specific unor activitati datorat de operatorii economici care desfasoara activitate in domeniul HORECA, pentru inca o perioada de 90 de zile calculata incepand cu data de 1 aprilie 2021".

Contribuabilii care datoreaza acest impozit pentru anul 2021 recalculeaza impozitul specific datorat, in mod corespunzator, prin scaderea suplimentara din numarul de 365 de zile calendaristice a numarului de 90 zile aferent perioadei care incepe cu 1 aprilie 2021, in conditiile in care acestia au beneficiat deja de scaderea unui numar de 90 de zile calendaristice de la 1 ianuarie 2021.

MF precizeaza ca masurile adoptate joi prevad prorogarea termenul pentru depunerea cererii de restructurare de la data de 30 iunie 2021 la data de 31 ianuarie 2022.

De asemenea, instituia mentioneaza ca se proroga termenul pentru care contribuabilii pot beneficia de rambursarea taxei pe valoarea adaugata cu efectuarea, ulterior, a inspectiei fiscale, de la data de 31 martie 2021 la data de 31 ianuarie 2022.

Potrivit MF, se continua aplicarea acestor masuri fiscale prin prorogarea termenului de depunere a cererii de anulare de la data de 31 martie 2021 la data de 31 ianuarie 2022. Contribuabilii pot beneficia de stergerea accesoriilor fiscale (cum ar fi dobanzile si penalitatile), cu conditia platii debitelor principale si a indeplinirii celorlalte criterii mentionate in legislatie.

Pe langa acestea, MF mentioneaza esalonarea la plata, in forma simplificata, a obligatiilor bugetare datorate dupa data declararii starii de urgenta, administrate de organul fiscal central. Astfel, se proroga termenul de acordare a acestei facilitati de la data de 31 martie 2021 la 30 septembrie 2021. Contribuabilii pot beneficia de esalonarea obligatiilor bugetare datorate dupa data declararii starii de urgenta, administrate de organul fiscal central, in conditii de accesare simplificate si in procedura accelerata.

Foto: pixabay.com

×Website-ul nostru foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Pentru mai multe detalii consultați politica noastră de confidențialitate.